Červená vína - Vino VESTIN

Hledat
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

O víně

Portugalské modré
Temně červené víno rubínové barvy, krásné a měkké chuti, s poněkud 
omezenou květinovou vůní, nižší obsah kyselin. 
Je to lehčí a snadno pitelné červené víno.
Vhodné k drůbežímu masu s hutnou úpravou, jemným biftekům a těstovinám. 

Rulandské červené
Tato odrůda, pocházející původně z oblasti Burgundy ve Francii, se v našich zemích 
pěstuje již od 14. století, kdy ji přinesl ze svých cest král Karel IV. 
Víno má typickou světle granátovou barvu. Je plné, kořeněné, aromatické, sametově elegantní. 
Jde o víno obzvlášť vhodné k uložení do archívního sklepa. 
Při delším zrání v lahvi dosahuje víno sametového charakteru a jemné vůně švestek.
Toto víno doporučujeme k vepřovému nebo hovězímu masu a zvěřině. 

Svatovavřinecké
Ačkoliv je tato odrůda původně z Francie, nyní je pěstována hlavně v sousedním 
Rakousku a u nás. Vůně připomíná povidla. Víno je hladké, tmavě až rubínově 
červené a má charakteristickou sametovou chuť, doprovázenou v některých
letech větším obsahem kyselin.
Toto víno se doporučuje k výrazným sýrům, kořeněným červeným masům, zvěřině,
huse, kachně i k těstovinám. 

Zweigeltrebe
Zweigeltrebe je odrůda vypěstovaná v Rakousku na počátku 20. století křížením Svatovavřineckého 
a Frankovky. Je to příjemné, středně červené víno s výrazných charakterem, kořeněné, výrazné, 
ale příjemné chuti. Mladé hrubé víno se zjemní po jednom roce archivace.
Toto víno se doporučuje k jemně kořeněným masům, pečené vepřové nebo k hovězímu
masu - bifteku, k bažantovi, koroptvi či tvrdým sýrům. 

Andre
Jedná se také o hybrid Svatovavřineckého a Frankovky. Barva silně závisí na půdě. 
Mladé víno je hrubé s vyšší úrovní tříslovin. 
Typická tvrdost se zráním v lahvích příjemně zjemňuje.
Vhodné k tmavým a uzeným masům a tvrdým sýrům.

Frankovka
Tato odrůda, běžně pěstovaná v Rakousku a v Německu, je jedna z našich 
nejcennějších odrůd pro výrobu červeného vína. Víno je tmavě rubínově červené, 
plné a silně kořeněné, s příjemnou drsností, s výraznou vůní. 
Po několika letech zrání získává příjemnou čokoládovou vůni. 
Toto víno má typicky dobré předpoklady pro archivaci.
Doporučujeme jej k hovězímu a zvěřině, těstovinám a ušlechtilým sýrům 
se zelenou plísní. 

Cabernet Sauvignon
Plné víno s charakteristickou tříslovinou a s typickým aroma připomínající 
černý rybíz, někdy i s travnatou příchutí. Při zrání v dubových sudech a později 
v lahvích se objevují vzácné vlastnosti této odrůdy.

 
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky