O víně - Vino VESTIN

Hledat
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

O víně

Bílé víno:
Víno vyrobené z hroznů bílé nebo červené barvy, kdy fermentace probíhá bez slupek.

Červené víno:
Víno vyrobené z hroznů červené barvy, kdy fermentace probíhá se slupkami a dojde
k vylouhování barviva do vína.

Suché víno:
Víno obsahující maximálně 4g cukru na litr, 
nejde o "kyselé" víno, obsah kyselin toto ohodnocení nepostihuje.

Polosuché víno:
Víno obsahující maximálně 12g cukru na litr.

Polosladké víno:
Víno obsahující maximálně 45g cukru na litr.

Sladké víno:
Víno obsahující minimálně 45g cukru na litr.

Známkové víno cuvée:

Směs vín z několika odrůd hroznů (cuvée - kupáž, směska)
Révové víno se podle cukernatosti hroznů, z nichž je vyráběno třídí na: 
révové víno stolní 
révové víno jakostní 
révové víno s přívlastkem

Révové víno s přívlastkem - predikátové:
Révová vína s přívlastkem představují nejkvalitnější vína, která se smějí vyrábět 
z hroznů pouze tuzemské produkce. Odrůdu, původ, cukernatost a hmotnost hroznů 
na výrobu těchto vín ověřuje Česká zemědělská a potravinářská inspekce. 
Mošty na výrobu těchto vín nesmějí být doslazovány a ke konzervaci se nesmějí 
používat chemické látky. Rozlišujeme tři druhy vín s přívlastkem. 

Kabinet:
Toto víno lze vyrábět jen z hroznů, které dosáhly nejméně 19 stupňů cukernatosti. 

Pozdní sběr:
U tohoto vína musí hrozny dosáhnout nejméně 21 stupňů cukernatosti. 

Výběr z hroznů:
Cukernatost hroznů pro výrobu tohoto vína musí dosáhnout nejméně 24 stupňů.

 
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky