O vinětě - Vino VESTIN

Hledat
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

O víně

Co musí obsahovat viněta
Podle českého vinařského zákona, přijatého 26. května 1995, 
každá česká etiketa vína musí obsahovat následující informace:
jméno výrobce nebo společnosti dávající víno na trh obchodní značku vína 
zemi původu hroznů, přesahuje-li obsah importovaných hroznů 50% obsahu obsah láhve 
výrobní data (rok lahvování, číslo partie a rok sklizně u predikátních vín) 
informaci o kvalitě vína (stolní, jakostní, odrůdové, známkové) 
obsah alkoholu a použité konzervační látky


Podávání a uchovávání vín:

Vína bílá: 
podávejte při teplotě 11 - 13 oC, skladujte při teplotě 9 - 11 oC
Vína červená: 
podávejte při teplotě 14 - 16 oC, skladujte při teplotě 10 - 12 oC
Vína šumivá: 
podávejte vychlazená na teplotu 6 - 8 oC

 
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky